Sepetim ( 0 )
Kategoriler
Koruyucu Gözlük Takma Zorunluluğu

Koruyucu Gözlük Takma Zorunluluğu

01.04.2022
Birçok durumda koruyucu gözlük takmak mantıklı görünüyor. Ama aslında ne zaman zorunludur? Ve gizli tehlikeler nerede? Aşağıdaki blog gönderisinde bu sorulara bir göz atıyoruz. Ayrıca, gözlerinizi korumaya gelince aklınızda bulundurmanız gereken diğer her şeyi de ele alacağız.

KORUYUCU GÖZLÜK TAKMAK NE ZAMAN ZORUNLUDUR?

Birçok işyeri ortamında gözlerinize zarar verebilecek tehlikelere maruz kalıyorsunuz. İşvereniniz, işyerinizde durumun böyle olup olmadığını doğrulamalıdır. Bu tehlikeleri türü, kapsamı, temasın süresi ve göz ve yüz bölgesine zarar verme olasılıkları açısından incelemek için bir risk değerlendirmesi yapacaklardır. Ayrıca, bu tehlikelerin başka bir şekilde sınırlandırılıp sınırlandırılamayacağını da belirleyeceklerdir. örneğin, iş akışlarında organizasyonel değişiklikler yaparak veya koruyucu ekipman (koruyucu cam, kapaklar vb.) kurarak.

HANGİ GÜVENLİK TEHLİKELERİ, HANGİ TEHLİKE OLARAK SINIFLANDIRILIR?

Mekanik, optik, kimyasal, termal, biyolojik ve elektriksel kaynaklar göz ve yüz bölgesi için tehlike oluşturabilir.

Mekanik tehlikeler:
Bu, korneada yaralanmalara yol açabilecek yabancı cisimlerin göze girdiği yerdir. Bunlara toz, çeşitli malzemelerden kıymıklar, ahşap ve metal talaşları vb. dahildir.
İş yeri ortamları: kaynak, orman işleri, ahşap işleri, fabrikalar

Optik tehlikeler:
Optik tehlikeler, her türlü ışık ışınımı içerir. Bir kişinin görme tehlikesi, ışığın yoğunluğuna göre artar. Burada ultraviyole radyasyon, görünür radyasyon, kızılötesi radyasyon ve lazerler arasında bir ayrım yapılır.
İşyeri ortamları: kaynak, lazer tedavisi, siyah ışık/LED ışık altında çalışma

Kimyasal tehlikeler: Kimyasallar
göze kaçtığında kalıcı hasara neden olabilir. Kimyasal tehlikeler arasında buharlar, duman, asitler ve diğer katı, sıvı ve gaz halinde maddeler bulunur.
İşyeri ortamları: laboratuvarlar, itfaiye

Termal tehlikeler:
Termal tehlikeler, korneada kuruluk veya donma semptomları ile kendini gösterir. Bu, sıvı gazlar, kızılötesi radyasyon veya çok fazla soğuk göze etki ettiğinde olur.
İşyeri ortamları: frigorifik depolar, soğuk hava koşullarında çalışma, itfaiye

Biyolojik tehlikeler:
Bunlara bakteriler, virüsler, mantarlar ve sporlar dahildir.
İşyeri ortamları: laboratuvarlar, hastaneler, hastalık kontrolü, bahçıvanlar

Elektrikle ilgili tehlikeler:
Elektrik arkları, kısa devre sırasında üretilebilir ve partikülleri aşırı yüksek sıcaklıklarda boşaltarak göze veya yüze inebilir.
İşyeri ortamları: elektronik mühendisleri, endüstriyel elektrikçiler

Bir işveren, bu tehlikeleri göz ve yüz bölgesi için tehlikeli olarak değerlendirirse, çalışanları koruyucu gözlük takmaları konusunda bilgilendirmek ve gerekli koruyucu gözlükleri sağlamakla yükümlüdür.

Tehlikenin türüne bağlı olarak, hangi alanda hangi tür göz korumasının giyileceğine de işveren karar vermelidir.

HANGİ KORUYUCU GÖZLÜKLER BENİM İÇİN EN İYİ OLANDIR?

Üç tür koruyucu gözlük arasında ayrım yapıyoruz:

UV korumalı gözlük

Kaynak gözlüğü

Goggles gözlük

UV KORUMALI GÖZLÜK

UV korumalı veya korumasız gözlükler mevcuttur. UV400 korumalı gözlüklerimiz, optik tehlikelere maruz kalırsanız ideal seçimdir. Ayrıca kimyasallara karşı dirençlidirler, bu da onları kimyasal tehlikelere maruz kalan iş yeri ortamları için uygun hale getirir. Gözlüklerimiz ayrıca çizilmeye karşı son derece dayanıklıdır, yani çizilmezler ve uçuşan kıymıklara maruz kaldıklarında bile optimum görüş sağlarlar.

Koruyucu gözlük yelpazemize bir göz atın.

KAYNAK GÖZLÜĞÜ

Kaynak gölgelerimiz farklı kaynak koruma seviyelerinde mevcuttur – seviye 1'den 6'ya kadar. Büyük panoramik lens ve mükemmel renk tanıma özelliğine sahip uvex güneş ışığı filtresi sayesinde kaynak yaparken net ve mükemmel bir görüşe sahip olursunuz. Yeni filtre teknolojisi ayrıca UV ve IR radyasyon korumasını birleştirir. Ayrıca pratik uvex infradur kaplama, kaynak gölgeliklerimizi her iki tarafta çizilmeye karşı son derece dayanıklı hale getirerek kaynak kıvılcımlarından kaynaklanan hasarı büyük ölçüde en aza indirir. uvex infradur plus kaplama ayrıca lensin iç kısmında buğu önleyici özellikler sağlar.

İhtiyacınız olan kaynak gözlükleri modellerini inceleyin.

GOGGLES GÖZLÜK (TAM KAPALI GÖZLÜK)

Gözlüklerimiz, gözlük camları başa yakın oturduğundan, ancak kullanıcıyı kısıtlamadan tünel etkisi olmadan optimum çepeçevre görüş sunar. Gözlüklerimizin aksine, gözlükler tüm göz çevresini kusursuz bir şekilde kaplayarak yabancı cisimlere, sıvılara ve sıçramalara karşı koruma sağlar. Asılı parçacıklara ve gazlara karşı koruma sağlamak için tamamen kapalı gözlükler gereklidir, bu da gözlerinizin her yönden tamamen korunduğu anlamına gelir. Gözlüklerimiz ayrıca UV400 koruması ile donatılmıştır.

Goggles gözlük için tıklayın.

Yukarıdaki modellerden hangisinin işyeriniz için uygun olduğunu işvereniniz belirlemelidir. Sizin için doğru koruyucu gözlüğü seçme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa veya koruyucu gözlük takmanın görevi hakkında başka sorularınız varsa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.